Oostakker heeft de meest vindingrijke WiFi-netwerknamen van Vlaanderen

Enkele internetspecialisten zijn de afgelopen maanden doorheen Vlaanderen getrokken om de sterkte van wifi-verbindingen te controleren en deze in kaart te brengen. Het doel van dit onderzoek was een dienst te ontwikkelen om pakketjes van webshops sneller en eenvoudiger bij de bestemmeling te brengen door geolocatie van het pakketje in de bestelwagen en de bestemmeling van het pakketje. Hiervoor moesten ze de netwerknamen van de WiFi-routers die de Vlaamse gezinnen gebruiken oppikken. Hoewel het niet opzet was van het project, ontdekten ze bij de ontwikkeling van de "Fast Internet Shopping Hub" iets eigenaardigs: Oostakker heeft wel zeer speciale netwerknamen. Ze deelden de gegevens met ons.

 

De WiFi-netwerknaam of SSID 

SSID staat voor Service Set Identifier. Het is een identificatiemethode die gebruikt wordt voor wifi. SSID maakt het mogelijk om draadloze computernetwerken van elkaar te scheiden, door elk draadloos netwerk een aparte naam (SSID) te geven. Zo weet je toestel met welk netwerk het verbinding moet maken.

Telenet of Proximus

Doorheen heel Vlaanderen vonden de onderzoekers heel wat Telenet- en Proximus netwerknamen, die je standaard krijgt bij je installatie. De vorm is vaak "Telenet + een combinatie van cijfers en letters". 

De onderzoekers waren echter verrast toen ze in Oostakker de netwerknamen oppikten met hun speciaal uitgeruste wagen, die je misschien wel zag rijden afgelopen maanden. De standaard netwerknamen waren minder frequent aanwezig dan in andere gemeenten. 

Inwoners van Oostakkers wijzigen via de instellingen van hun provider, de standaardnaam van hun WiFi-netwerk. En daar zijn ze heel creatief mee. We kregen alvast een toplijst door van deze namen. De eigenaars van de netwerken mogen gerust zijn dat hun privacy gevrijwaard wordt en anderen hierdoor niet op hun netwerk kunnen. Dit online marktonderzoek is trouwens volledig verzonnen voor 1 april.

Er worden zelfs conversaties gevoerd tussen buren via de WiFi-netwerken. Heel bijzonder en vindingrijk van de inwoners van Oostakker!

De leukste WiFi netwerknamen volgens de onderzoekers

 • BBQom20uBrengEigenVleesMee (Drieselstraat)

 • Zet Die Luide Muziek Af (Oostakker Dorp)

 • Ik hoor niet goed (ook Oostakker Dorp)

 • Betaal zelf voor uw internet (Waterstraat)

 • Watteeuw's hideout (Oostakker Dorp)

 • Connection to God (Onze-Lieve-Vrouw-Straat)

 • Vis Van De Week (Gentstraat)

 • VermistePoes (meerdere straten in Oostakker)

 • HalloweenKerstPasen (Groenstraat)

 • StopMetDatGeblaf (meerdere straten in Oostakker)

 • Awoeeeeeeeee (Wolfputstraat)

 

Willen jullie zelf aan de slag met jullie WiFi netwerknamen dan kan je dat bij je instellingen op Mijn Telenet of MyProximus aanpassen.

Hebben jullie zelf nog leuke voorbeelden uit jullie omgeving? Stuur ze ons door op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.