Interview met lijsttrekker Ann Van Gysel - DUW.GENT

Deze week publiceren we een reeks interviews met de lijsttrekkers van de partijen die in Gent en Oostakker opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. 

De derde die we aan het woord laten is Ann Van Gysel, lijsttrekker voor Duw.Gent, een nieuwe partij aan het firmament.


duw.gent ann van gysel pascal de coster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie bent u en wie is uw partij?

Ik ben Ann Van Gysel, lijsttrekker van de nieuwe partij DUW.GENT. Probeer zeker de stemcheck van het Nieuwsblad, als je wil weten waar wij voor staan (https://www.nieuwsblad.be/stemcheck) 

Hoe bent uzelf en uw partijgenoten gebonden aan Oostakker?

Ik woon op de Muide-Meulestede in Gent, en dan is Oostakker vlakbij. Ik kom er winkelen, mijn huisarts woont er, en ga er op restaurant. Vlakbij, en gezellig. En nog makkelijk bereikbaar, zowel met de fiets als met de auto. Niet onlogisch dat we dus 2 belangrijke kandidaten op onze lijst hebben, die Oostakker zullen vertegenwoordigen:

Allereerst Annemie Creve, die op plaats 3 staat. Ze is al 17 jaar zelfstandig uitbater van het restaurant-feestzaal Flapuit op Oostakkerdorp.

Bovendien ook Pascal De Coster die al jarenlang in Oostakker zefstandig verzekeringsmakelaar en hypotheekbemiddelaar is. Ze kennen heel veel mensen, houden ervan met de mensen te praten en weten wat er leeft. 

Wat is uw politieke ervaring?

Annemie en ikzelf hebben geen politieke ervaring, we stappen dus in met een frisse kijk en zonder kleur. En allebei om dezelfde reden: we konden ons nooit 100% vinden in het programma van de traditionele partijen. Moderne politiek heeft gezond verstand nodig en combineert aandacht voor milieu, economie en het sociale weefsel. Dat ligt voor de verzuilde traditionele partijen moeilijk. Zij gaan volop voor slechts 1 van deze punten, en verwaarlozen de andere. Pascal stond al op de lijst van de open VLD. 

Wat is de essentie van uw programma?

We hebben 1 belangrijk thema: inspraak voor de burger. We vinden dat er te weinig naar de Gentenaars en vooral ook naar de inwoners van de deelgemeentes geluisterd worden. Dat gaat DUW.GENT veranderen. We zijn de enige Gentse partij die werkt zonder ideologie, partijstandpunten of vooraf gemaakte afspraken.

Wat is uw ambitie voor Gent en hoe gaat u dit verwezenlijken?

Inspraak voor de Gentenaar is ons belangrijkste thema. Onze gemeenteraadsleden werken als klokkenluiders: 

  • Ze brengen jouw projecten en vragen op de agenda van de gemeenteraad, 
  • Ze bevragen jou over alle belangrijke beslissingen van de coalitie
  • Ze informeren jou hoe het bestuur rekening houdt met de resultaten van onze bevragingen of ze naast zich neerlegt

DUW.GENT wordt de barometer van de Gentse politiek door veilige en anonieme online We werken met CTZN.ONLINE, een nieuwe app gebaseerd op itsme die binnenkort beschikbaar is. DUW.GENT is een positieve lijst die Gentenaars écht laat meebeslissen over de toekomst van Gent.

Wat is uw specifieke ambitie voor Oostakker en hoe gaat u dit verwezenlijken?

Annemie en Pascal willen de criminaliteit zien dalen, en problemen zoals de hangjongeren, het dealen, het verkeerde gebruik van onze parken oplossen. MAAR vooral, met de komende werken aan het dorp, er voor zorgen dat de toegang tot onze middenstand mogelijk blijft. Beste mensen, stem DUW.GENT, Oostakker moet blijven LEVEN. Door al deze zaken met inspraak van de burger aan te pakken, kunnen we zwaar wegen op het bestuur. In landen waar directe democratie al in voegen is, zien we dat de politici écht luisteren en dit dan ook meenemen in hun beleid. Dat willen we ook voor Oostakker!

Mijn collega De Coster Pascal (verzekeringsmakelaar in de Gentstraat) en ikzelf zijn steeds bereid naar jullie vragen te luisteren. Indien er mensen zijn die graag meer uitleg willen, laat het weten en we nodigen jullie uit voor een volledige uitleg.

Heeft u nog een specifieke boodschap aan de inwoners van Oostakker?

We zijn een nieuwe partij, met een nieuw systeem. Mensen zullen vragen hebben. We organiseren zeker nog een informatieavond om alles in detail toe te lichten! 

 

 

 

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.