De eerste BattMobiel in Oostakker actief

Oostakker heeft sinds kort een eigen deelwagen, die helemaal elektrisch rijdt. Hij kreeg de naam "BattMobiel".

 

battmobiel oostakkerEind 2018 bereikten we in Vlaanderen de kaap van 2% elektrische wagens*. Elektrisch rijden is de toekomst en daar zijn steeds meer mensen van overtuigd. Tegen 2028 zal het aandeel elektrische wagens het aantal wagens op fossiele brandstoffen overtreffen. Meer zelfs, ook elektrisch autodelen zit in de lift. Want voor velen is een auto bezitten eigenlijk geen must.

Ook het gezin van Veerle en Jurgen uit de Domien Geersstraat in Oostakker vroeg zich af of een eigen auto wel nog nodig was. Ze berekenden het aantal keer dat ze gemiddeld een auto nodig hebben per maand en kwamen tot de vaststelling dat hun bezinewagen 90% van de tijd stil stond. Dat zijn heel wat centjes per maand in het water. Bovendien zijn er heel wat lasten verbonden aan een eigen auto hebben, zoals de keuring en onverwachte kosten.

Veerle en Jurgen zijn intussen helemaal overtuigd van elektrisch rijden: het is stil, makkelijk en het geeft je een goed gevoel want je stoot niet uit, ook niet in de file. Het deelaspect zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over verzekeringen, keuringen, parkeerplek in Gent, noem maar op. Bovendien vertrek je steeds met een ‘volle tank’.

Wil je ook elektrisch gaan autodelen in Oostakker? Dat kan! De deelwagen staat in de Gentstraat ter hoogte van school De Letterdoos. Je kan een testrit aanvragen via de website of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook info vind je via beide kanalen terug.

 

 

 

 

* bron: https://www.hln.be/auto/aantal-ingeschreven-elektrische-wagens-stijgt-plots-naar-2-procent~acc15a75/

 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.