Kind van 2 jaar verdronken in Oostakker

Op dinsdagavond 23 juli omstreeks 20u30 is een peuter van 2 verdronken in de Groenstraat in Oostakker. De exacte omstandigheden zijn nog niet gekend maar kleine Tristan zou omstreeks verdronken zijn in het zwembad van de ouderlijke woning.

Lees meer...
legionella oostakker

Legionella in Oostakker en Evergem: alle info

Beste inwoner van Gent,

Met deze nieuwsbrief willen we u graag de laatste stand van zaken geven over de besmettingen met legionella (veteranenziekte) in Evergem en de Gentse Kanaalzone. We willen ook ingaan op een aantal vragen en bezorgdheden die we hebben opgevangen van omwonenden. De informatie in deze nieuwsbrief is gebaseerd op de expertise en het onderzoek van de artsen en milieudeskundigen van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid.

Lees meer...

Oostakker heeft de meest vindingrijke WiFi-netwerknamen van Vlaanderen

Enkele internetspecialisten zijn de afgelopen maanden doorheen Vlaanderen getrokken om de sterkte van wifi-verbindingen te controleren en deze in kaart te brengen. Het doel van dit onderzoek was een dienst te ontwikkelen om pakketjes van webshops sneller en eenvoudiger bij de bestemmeling te brengen door geolocatie van het pakketje in de bestelwagen en de bestemmeling van het pakketje. Hiervoor moesten ze de netwerknamen van de WiFi-routers die de Vlaamse gezinnen gebruiken oppikken. Hoewel het niet opzet was van het project, ontdekten ze bij de ontwikkeling van de "Fast Internet Shopping Hub" iets eigenaardigs: Oostakker heeft wel zeer speciale netwerknamen. Ze deelden de gegevens met ons.

Lees meer...

Halloween 2018 in Oostakker

's Ochtends is het te merken: het wordt donkerder en ook de temperaturen zakken. Het is bijna herfstvakantie, en dat betekent ook bijna Halloween. Naar goede jaarlijkse gewoonte valt er weer het een en het ander te beleven in Oostakker met Halloween. We verzamelen het hier.

Lees meer...
duw.gent ann van gysel pascal de coster verkiezingen

Interview met lijsttrekker Ann Van Gysel - DUW.GENT

Deze week publiceren we een reeks interviews met de lijsttrekkers van de partijen die in Gent en Oostakker opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. 

De derde die we aan het woord laten is Ann Van Gysel, lijsttrekker voor Duw.Gent, een nieuwe partij aan het firmament.

Lees meer...
Anneleen Van Bossuyt voor Burgemeester van Gent

Interview met lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt - N-VA

Deze week publiceren we een reeks interviews met de lijsttrekkers van de partijen die in Gent en Oostakker opkomen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018. 

De tweede die we aan het woord laten is Anneleen Van Bossuyt, lijsttrekker voor N-VA, die ook een gooi doet om burgemeester van Gent te worden.

Lees meer...
 

Jeugdboekenmaand BE

 
 
x

Fan van Oostakker?

Bljif op de hoogte van het laatste nieuws in Oostakker via onze nieuwsbrief.

We sturen geen spam.